Pages

Tuesday, November 20, 2012

DIY - Xmas season starts


Tudom nem igazán kapcsolódik a blog témájához, de azt hiszem hasznos egy-egy ilyen bejegyzés :)


Kellékek / alapanyagok:

  • Damil
  • Cérna
  • Drót
  • Ragasztópisztoly
  • Papírragasztó
  • Olló
  • Különböző színű és méretű szalagok
  • Gyöngyök
  • Termések, ágak, levelek
  • 4 db kb. egyforma nagyságú faág
  • 4 db gyertya
  • 3 db hungarocell hópehely
  • Csillámpor
  • Flitterek
  • Különböző méretű és színű karácsonyfa díszek.



Elkészítés lépésről lépésre:

1. A 3 darab hungarocell hópelyhekkel kezdtem – beragasztózzuk a hópehely egyik oldalát és papírlapra kiborított csillámporba forgatjuk, először egyik, majd száradás után a másik oldalát is.
2. Készítsünk három különböző hosszúságú és színű gyöngy fűzért (én rózsaszín, zöld és áttetsző nagyméretű kásagyöngyöt használtam), ehhez szükségünk lesz damilra és a három tetszőlegesen választott gyöngyre.
3. Mialatt elkészültünk a gyöngysorokkal megszáradtak a hópelyhek oldalai – így díszíthetők. Flitterrel és szalaggal díszítettem. A flittereket papírragasztóval ragasszuk fel. Készítsünk vékony szalagból 3 db kis masnit és rögzítsük a hópihékhez, ugyan ebből a szalagból készítsünk három különböző méretű akasztót.
4. A koszorúalap elkészítéséhez 4 db kb. megegyező nagyságú fadarabra lesz szükségünk. Ragasztópisztoly segítségével ragasszuk össze.
5. A kertben, utcán, parkban vagy az erdőben gyűjtött termések, levelek és ágacskák segítségével díszítsük tetszőlegesen. Én borostyánt, lucfenyőágat és tobozokat használtam. Úgy helyezzük el a díszítő terméseket, hogy a gyertyáknak jelöljük ki előre a helyét.
6. Szalagból 2 darab masnit hajtunk, cérnával megkötjük majd a koszorúra erősítjük ragasztópisztolyunk segítségével.
7. Most készítsünk drótból és gyöngyökből „fagyöngyöt”. Szükségünk van 3-5 darab különböző hosszúságú drótra és különböző méretű gyöngyökre. A drótokat fogjuk össze, hajtsuk félbe és kezdjük el sodorni, majd válasszunk le 2 szálat. Az egyik szálra fűzzünk egy gyöngyöt, majd a másik szálat hozzáfogva sodorjuk össze. Ezt végezzük mindaddig míg egy ágacskát nem kapunk. Ha végeztünk az első ágacskával, válasszunk másik két szál drótot és ismételjük meg a folyamatot. Ragasztópisztollyal rögzítsük díszítő elemként a koszorúhoz.
8. A kiválasztott karácsonyfadíszeket is helyezzük el a koszorún, majd ragasztópisztoly segítségével rögzítsük azokat is.
9. Az előre „meghatározott” helyekre rögzítsük a négy gyertyánkat ragasztópisztollyal.
10. Utolsó lépésként rögzítsük az akasztó szalagokat a koszorúhoz. Az akasztó közepénél erősítsük az előre elkészített hópelyheket illetve gyöngyfüzéreket.
11. Függesszük fel a koszorúnkat, gyönyörködjünk benne J majd advent első vasárnapján gyújtsuk meg az első gyertyát J





 Keress meg Instagram-on: @norcsikiss és nyomj egy like-ot a Chic ftom Thrift facebook oldalára. Ha bármilyen kérdésed van, akkor tedd fel a formspring-en. Már a Twitteren is megtalálsz: @norcsi_kiss

Find me on Instagram-on @norcsikiss and like Chic from Thrift on facebook. If you've got any quastion thank ask me on formspring. Also you can find me on Twitter @norcsi_kiss





14 comments:

  1. Replies
    1. Én ilyen nagyon szépeket tudok, el is gondolkodtam rajta, hogy miért nem dekoratőrnek készültem :s

      Delete
    2. Sosincs késő! Különben is, már az is jó, ha az ember saját kedvére alkothat! :)

      Delete
    3. Ez is igaz :) lehet ez lesz az újévi fogadalmam :) bár egyébként az érzéket és tehetséget valamihez szerintem nem lehet megtanulni, vagy van valakinek vagy nincs akiben van tehetség és szépérzék suli nélkül is megy, csak éppen dolgozni nem tud benne :(

      Delete
  2. Gyönyörű lett, és így felfüggesztve még különlegesebb! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Felfüggesztve szeretem az adventi koszorút, főleg a nappali, a konyha és az étkező egy légtér nálunk - a koszorú pedig ennek köszönhetően központi helyen van :) mindenki látja aki bejön a házba :)

      Delete
  3. it really looks lovely :)

    <3 christmas!
    x
    http://worryaboutitlaterr.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Hát ez valami szuper jó lett! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi :) én is imádom - mindig mikor elmegyek mellete gyönyörködök benne kicsikét, és megjegyzem, hogy zseni vagyok :D

      Delete
  5. szia! nagyon szupi lett az adventi koszorú!
    köszi a hozzászólást a blogomon! Én is csak előtte szoktam a sütit megcsinálni! :*

    ReplyDelete