Pages

Sunday, February 3, 2013

My little cupcakes

Hoztam nektek három incsi-fincsi cupcake receptet. 

Lúdláb cupcake


Tészta: 8 tojásból piskótatésztát keverek - 8 tojás (fehérje és sárgája külön), 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 1 tasak vaníliás cukor és 1 tasak sütőpor összekeverjük és a fehérjéből készített habot hozzá. Ezeket a muffin formába elosztjuk, lehetőleg egyforma arányban - ha nem sikerül egyformán az sem baj, csak lesznek így kisebb cupcake-ek is.

Csoki krém:  készítünk gőz fölött egy besamelt 3 dl tejből, 5 evőkanál lisztből és 25 dkg porcukorból. Folyamatos kevergetés mellett jó sűrűre főttük. Meghűtjük. Amint meghűlt összekeverjük 5 evőkanál holland kakaóporral, 1 csomag margarinnal és 1 csomag teavajjal. 

Máz: 1 étcsokis tortabevonót 1 dl étolajjal gőz fölött megolvasztunk.

Összeállítás: a magozott meggybefőttet lecsorgatjuk, 3-4 szemet teszünk minden muffin tetejére. Csokikrémet halmozunk rá, majd az olvasztott tortabevonót rácsurgatjuk és egy-egy meggyel díszítjük.

Gyümölcshabos cupcake


Ugyan úgy piskótát készítettem, de nem 8 tojásból hanem 10-ből, így a recept is változott - 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál liszt, 1 vaníliáscukor és 1 sütőpor. Mind a kettőn tulajdonképpen egy tejszínhab alapú krém van. Baromi egyszerűen variálható, lényegében akármilyen gyümölccsel.

Áfonyahabkrém: 1 doboz fagyasztott áfonya, 2,5 dl habtejszín, 1 tasak vaníliáscukor és 1 pohár tejföl.
A habtejszínből kemény habot készítünk, majd az pépesített áfonyát, tejfölt és vaníliáscukrot is hozzákeverjük habverővel. Ennek megfelelően készült a kiwis habkrém is.

Kiwis habkrém:  Ugyan úgy készült mint a fentebb említett áfonyás verzió csak az összetevők változtak. 4-5 szem kiwi turmixolva, 2,5 dl habtejszín, 1 tasak vaníliáscukor és 1 pohár tejföl.


Keress meg Instagram-on: @norcsikiss és nyomj egy like-ot a Chic ftom Thrift facebook oldalára. Ha bármilyen kérdésed van, akkor tedd fel a formspring-en. Már a Twitteren is megtalálsz: @norcsi_kiss

Find me on Instagram-on @norcsikiss and like Chic from Thrift on facebook. If you've got any quastion thank ask me on formspring. Also you can find me on Twitter @norcsi_kiss



4 comments:

  1. Ó de megkívántam őket... :D

    ReplyDelete
  2. receptek rögzítve, sütik idővel elkészülnek, meglepem lehet a Drágámat Valentin-napra :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bármelyiket csinálod, mind nagyon jó :)

      Delete