Pages

Monday, March 11, 2013

The one hour lunch


Ti gondolkodtatok már a leggyorsabb és legfinomabb ételen? Mi is lehet az és mennyi időbe telik az elkészítése? Azt hiszem, megfejtettem. Pénteken összesen egy órám volt, hogy megfőzzek és egyek is. Lényegében több ideig gondolkodtam azon, hogy mit is csináljak, mint amennyi időbe az elkészítése telt. Segítségül hívtam húgom, mert nagyon nem tudtam dönteni. Az ő ötlete volt a Gyros a la norcsikiss.


Hozzávalók (négy fő részére)
két egész csirkemell (filézve)
két közepes kígyóuborka
egy fej jégsaláta
egy fej lilahagyma
két közepes paradicsom
négy gerezd fokhagyma
feta sajt
két pohár joghurt
fűszerezéshez gyros fűszerkeverék, só ízlés szerint
pita vagy hasábburgonya



A csirkemellet apró kockákra felvágod. Gyros fűszerkeverékből és két evőkanál olívaolajból gyors pácot készítesz (mivel a keverék, amit használtam, nem tartalmaz sót, ezért tettem bele azt is). Az így kapott páclébe forgatod a húskockákat, majd hevített serpenyőben először párolod, majd sütöd. Ha ezt a módszert alkalmazod, garantáltan nem lesz száraz a csirkehús.

Öntetnek saját magam készítek tzatzikit, mégpedig egy igen egyszerű módszerrel. A kígyóuborkát jól megmosom, majd nagyobb lukú reszelővel lereszelem, zúzott fokhagymával, joghurttal és sóval összekeverem.

Mivel sokan szeretik a csípős gyrost, köztük én is, mindig készítek. Két-három teáskanál Erős Pistát összekeverek egy teáskanál majonézzel és nagyon kevés joghurttal. (Érdekes összetétele ellenére, semmilyen különleges hatást nem gyakorol az emésztésre).



A válogatott zöldségekből "görög" salátát készíthetsz - uborka, paradicsom, lilahagyma és feta sajt hozzáadásával. Nálunk ez nagyon kelendő összeállítás. Öntetként a fent említett kettő öntetet javaslom, ha szeretnél rá valamit.


Tálald hasábburgonyával, vagy készítsed el akár pitában: egy órán belül biztos, hogy ehető.
Hogy miért is osztottam meg veletek ezt az egyébként pofonegyszerű receptet?! Egyszerűen csak ötletet szerettem volna adni egy finom és gyors étel elkészítéséhez.


Jó étvágyat hozzá!



Keress meg Instagram-on: @norcsikiss és nyomj egy like-ot a Chic ftom Thrift facebook oldalára. Ha bármilyen kérdésed van, akkor tedd fel a formspring-en. Már a Twitteren is megtalálsz: @norcsi_kiss

Find me on Instagram-on @norcsikiss and like Chic from Thrift on facebook. If you've got any quastion thank ask me on formspring. Also you can find me on Twitter @norcsi_kiss



7 comments:

  1. Mmn looks so yummy!!

    So cute photos!
    I love your blog so much <333

    www.fashionerza.com

    (Loving my top picks from sheinside! Can't believe their prices,
    Click link above to see photos !)

    ReplyDelete
  2. Ilyet ettünk most pont, csak tortillában. :D

    ReplyDelete
  3. mi is szoktunk csinálni anyummal, fini :) nyahmm ♥

    ReplyDelete